Foci kvíz gyerekeknek

Üdvözlünk a Gyerekeknek szóló foci kvízünkben, ahol megmutathatjátok a tudásotokat a sporttal kapcsolatban! Ez a kvíz ideális módja annak, hogy a gyerekek játékosan tanuljanak meg többet a foci szabályairól, a híres játékosokról és a népszerű csapatokról. Vajon hány kérdésre fogtok tudni helyesen válaszolni? Tegyétek próbára magatokat!

0%

Az alábbiak közül melyik csapat NEM az angol bajnokságban játszik?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

A Barcelona csapata a spanyol bajnokságban játszik és nem az angol bajnokságban. A klub a La Liga, azaz az első osztályú spanyol bajnokság egyik legkiemelkedőbb és legtöbbet támogatott csapata, híres a támadó stílusú játékáról és számos világsztár játékosáról, mint például Lionel Messi, aki hosszú éveken át volt a csapat tagja.

Hány játékos lehet egyszerre a pályán egy foci csapaton belül egy meccsen?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Egy focimeccsen egy csapatból egyszerre 11 játékos lehet a pályán. Ez magában foglalja a kapust és a mezőnyjátékosokat is. A csapatok cserélhetnek játékosokat a meccs folyamán, de egyszerre akkor is csak 11 játékos tartózkodhat a pályán.

Az alábbiak közül kinek van a legtöbb Aranylabdája?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

A legtöbb Aranylabda-díjat Lionel Messi nyerte, aki eddig nyolc alkalommal (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021 és 2023) kapta meg ezt az elismerést. Az Aranylabda a világ egyik legrangosabb egyéni futball-díja, amelyet évente ítélnek oda a legjobb teljesítményt nyújtó labdarúgónak.

Az alábbiak közül ki NEM játszott az Aranycsapatban?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Az Aranycsapat tagjai között nem szerepelt Szalai Ádám. Ő egy későbbi generációhoz tartozik. Hidegkuti Nándor, Puskás Ferenc, és Grosics Gyula mindannyian híres tagjai voltak az 1950-es években fénykorát élő Aranycsapatnak.

Milyen eszközt használ egy foci meccset vezető bíró a szabálytalanság jelzésére?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Egy futballmérkőzést vezető bíró sípot használ a szabálytalanságok jelzésére. A síp segítségével a bíró megállíthatja a játékot, jelezhet szabadrúgást, büntetőrúgást, vagy más játékvezetői döntést.

Milyen testrésszel nem szabad a játékosoknak hozzáérni a labdához (kivéve a kapusnak a 16-oson belül)?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

A labdarúgás szabályai szerint, ha nem a kapusról van szó, akkor a játékosoknak nem szabad a kezükkel vagy karjukkal érinteniük a labdát. A kezek és karok használata tilos a labda megjátszására vagy megállítására, és ennek megszegése szabálytalanságot jelent.

Melyik híres játékos beceneve a CR7 megnevezés?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

A "CR7" becenév Cristiano Ronaldo-t jelöli, aki egy híres portugál labdarúgó. Ez a becenév a nevének és mezszámának kombinációjából származik: "CR" Cristiano Ronaldo kezdőbetűi, a "7" pedig az a mezszám, amelyet gyakran visel a klubcsapataiban és a nemzeti válogatottban is.

Melyik ország csapata nyerte a 2022-es foci vb-t?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Az 2022-es labdarúgó világbajnokságot Argentína nyerte meg, miután a döntőben Franciaországot legyőzte büntetőpárbajban. Ez a győzelem Argentína harmadik világbajnoki címét jelentette.

Hány sárga lap után kap piros lapot egy játékos?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

A labdarúgásban egy játékos automatikusan piros lapot kap, ha egy meccsen két sárga lapot kap. Ezt a szabályt általában úgy fogalmazzák meg legegyszerűbben, hogy két sárga lap egyenlő egy piros lappal.

Ha a 16-oson belül szabálytalanság történik egy meccsen, akkor mit ítél a játékvezető?

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Ha a 16-oson, azaz a büntetőterületen belül szabálytalanság történik egy labdarúgó mérkőzésen, akkor a játékvezető büntetőrúgást ítélhet meg az ellenfél csapat számára. A büntetőrúgás a 11 méterre elhelyezkedő büntetőpontról történik, ezért szokás tizenegyesnek is nevezni.

Foci kvíz gyerekeknek

Oszd meg a barátaiddal!

Tetszett a kvíz?

Kövess minket a Facebookon is!

Ezek is tetszhetnek neked