Magyar retro zenekvíz – Felismered a retro magyar slágerek dalszövegeit?

Ebben a kvízünkben a magyar retro zeneszámok kedvelőinek szeretnénk kedveskedni. Vajon te felismered, hogy melyik egy Republic vagy egy Bikini szám? Ha nagy retro zene rajongó vagy, akkor biztos nem fog a kvízünk gondot okozni neked. Tedd próbára magad! Vajon hány kérdésre fogod tudni a helyes választ a Magyar retro zenekvízünkben?

0%

Melyik számból idéztünk? "Kendőbe zárta ősz haját Ahogy a régi nagymamák S ha látta, apánk nem figyel Esténként súgva kezdte el Tedd össze így a két kezed Így teszi minden jó gyerek S szomorú szemmel végigmért S nevettünk - Isten tudja, miért"

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Itt ül az idő a nyakamon, Kifogy az út a lábam alól. Akkor is megyek, ha nem akarok! Ha nem kísér senki utamon. Arcom mossa eső és szárítja a szél. Az ember mindig jobbat remél. Porból lettem s porrá leszek, Félek, hogy a ködbe veszek."

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Én mennék veled, de nem akarod, csak nézek utánad az ablakon. ahogy egy kisfiú, ha nem hiszi el, hogy most már menni kell. A mesének vége és álmodom, hogy virág nyílik a domboldalon a felhők fölött ragyog a nap, ha itt lennél velem."

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Mindentől messze, a szívhez közel Csinálj csodát, én meg elhiszem Hogy kell egy rendszer, ami nem mozog És megígérte Anyu is, hogy megkapod"

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Ha meguntam, hogy mindig itt legyek Majd utazgatok, mert utazni élvezet De szóba se jöhet Skandinávia Csak a jó meleg Afrika, ott fülledt az erotika Aha-ha"

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "A vonat nem vár, a sorompó áll és a szerelem, ha beindul, nincs megállás A vonat nem vár, elindult már és a szerelemvonatból, nincs kiszállás"

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "A hajnal kelt, Õ hazament, Kék hegy mögé, Virág közé, Kis kék elefánt Mesét mesélt, Szép gyöngyhaján Alszik a fény."

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Karodon vittél évekig, Akaratod rabja voltam. A vágyak bennem egyre nõttek, Elfelejtem, hogy kölyköd voltam. Hiába hívnál megtört szívvel, Elnyeltek a sûrû városok. A tûzfalakra írtam éjjel: Engem ne várjatok!"

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Cirkuszt a pénzért, a néző nem veszíthet, Hajtűkanyarban minden kiderülhet. Valaki kiszáll, valaki elszáll, És az este bármilyen kíváncsi, már csak szétszórt álmokat talál."

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Melyik számból idéztünk? "Amikor nem vagy itt velem, Elfog a rettegés. Minden kis zajra felébredek, Mert azt hiszem megjöttél. Te nem érzed, Nem érzed azt a kínt, Amikor éjjel itt maradsz, A magányról álmodik a remény."

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Magyar retro zenekvíz - Felismered a retro magyar slágerek dalszövegeit?

Oszd meg a barátaiddal!

Tetszett a kvíz?

6
1

Kövess minket a Facebookon is!

Ezek is tetszhetnek neked