Felismered ezeket a konyhai kifejezéseket kvíz?

Te is imádsz főzni? Akkor ezek a konyhai kifejezések biztos nem fognak ki rajtad. Gyere és teszteld a tudásod! Nézd meg hány kérdésünkre tudsz helyesen válaszolni!

0%

Hőkezelés, melynek során a baktériumok majd 99,9%-a elpusztul. Tejet, bort, gyümölcslevet, sört szokás így tartósítani.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Fűszeres, általában savanykás lében való lassan, gyöngyözve forraló főzés.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Olyan elkészítési mód, melynek során az ételt kenyérmorzsával vagy reszelt sajttal szórjuk meg és forró sütőben megbarnítjuk.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Darabolási forma, négyzetes hasáb, 0.5-1 cm vastag, 3-4 cm hosszú.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Étlap szerint, étlapról választva.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Fűszerezett darált hús vagy hal és zöldség, letakart formában sütve.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Vörösborból fahéjjal és szegfűszeggel ízesített leves vagy mártás.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

A sütés előtt baconnal átkötözött hús sütés közben nem szárad ki, így nem kell locsolgatni.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Folyamatos, 95 fokon történő hőkezelés, főzés.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Hajszálvékonyra szeletelt saláta.

Helyes válasz! Helytelen válasz!

Felismered ezeket a konyhai kifejezéseket kvíz?

Oszd meg a barátaiddal!

Tetszett a kvíz?

Kövess minket a Facebookon is!

Ezek is tetszhetnek neked